BLOG
De passeig per la Provença, més enllà del paisatge.
La setmana passada vaig passar uns dies a la Provença i com és habitual, m'he fixat en l'oferta dels productes frescos als mercats i les botigues. En aquest cas, com que França posa tant d'èmfasis en els productes nacionals i els seus pagesos porten una lluita molta llarga, m'he interessat especialment pels productes d'origen espanyol en aquesta època de l'any.
Els Principis de l’Agricultura Ecològica
Aquests principis que es van desenvolupar per part d’IFOAM i constitueixen un dels pilars de l'agricultura ecològica a partir dels quals creix i es transforma. Assenyalen la contribució que l'agricultura ecològica pot fer al planeta. Es basa en uns principis ètics interconnectats per inspirar el moviment ecològic en la seva plena diversitat per conduir i guiar posicions, programes i estàndards.
Biofach 2023 – Nova cita a Nuremberg
Tornar a la normalitat després del covid és lent i es podia observar també en la feria internacional de referència del sector ecològic. No obstant això, les dades no deixen de ser encoratjadores: 2.765 expositors i 36.000 visitants d’un total de 135 països.
Cultivando Sistemas Alimentarios Locales de Base Agroecológica
Del 19 al 21 de enero se ha celebrado el IX Congreso Internacional de Agroecología en Sevilla con una participación presencial y online destacada. Durante tres días se han presentado y debatido múltiples propuestas para la transformación agroecológica del sistema alimentario. La creación de Ecoterritorios es una de ellas
Baixada de l’IVA de determinats aliments bàsics
Amb el Reial Decret Llei publicat aquesta setmana, entrarà en vigor una baixada temporal de l’IVA de determinats aliments bàsics. Pel que fa al sector agrari també s’estableix un ajut directe per compensar l’augment del cost dels fertilitzants. Entrem en els detalls i la lletra petita!
El estado actual del expectante Reglamento de Sistemas Alimentarios Sostenibles
Esta mañana, la coalición “Por Otra PAC” ha organizado un webinar para ponernos al día del estado actual del futuro reglamento de Sistemas Alimentarios Sostenible de la Unión Europea, contando con representación del MAPA y la “Coalición europea de políticas alimentarias”.
Dia Mundial del Sòl 2022
Canvi climàtic, col·lapse de la biodiversitat i crisi energètica! El 5 de desembre és el Dia Mundial del Sòl i la plataforma Atmosterra reivindica el paper crucial d’aquest recurs natural.
"Devolver el casco"
Es el título de un artículo mío del número actual de la revista Ae que ha salido en medio de una nueva propuesta normativa europea sobre la misma temática. Y eso justo antes de la inminente entrada en vigor de la “Ley 7/2022 de residuos y suelos contaminados para una economía circular”…
Ja han passat cinc anys!
El novembre del 2017 es va celebrar l’Organic World Congress d’IFOAM a Delhi. Com que va ser un esdeveniment molt intens i enriquidor, i no vaig deixar passar l’ocasió per fer una mica de turisme, ara n’he preparat un petit resum.
Activitats, Agricultura Ecològica, Agroecologia, Bon Menjar, Ecologia, Economia, Fires, congressos i jornades, Salut i Benestar, Viatges
Els reptes per a la sostenibilitat de l
Amb aquest lema de la Jornada d’Economistes d’enguany s’han presentat i debatut els desafiaments tenint en compte les dimensions socials i mediambientals. Com era d’esperar, un dels punts més destacats han estat tot tema relacionat amb l’energia i el clima.
Jornada i publicació ALIMENTEM BARCELONA
Avui s’ha celebrat a Can Comas del Parc Agrari del Baix Llobregat la 1a jornada per impulsar estratègies alimentàries locals en la que s’ha presentat una guia pràctica basada en una estratègia alimentària de cinc fases per avançar cap a un sistema alimentari que sigui més sostenible a tots els nivells.
Gastronomic Forum Barcelona 2022
Una altra cita de fires del sector agroalimentari. En aquest cas, més dedicat a la restauració i l’alta cuina. Analitzem el grau de sostenibilitat en aquest entorn, ja que és un dels lemes d’aquesta edició.
ALIMENTING
Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.
CONTACTE
Info@alimenting.cat
+34 613 237 398