Aquest web utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre web i per recollir dades estadístiques.

Premi "ACCEPTAR" per autoritzar-les o "CONFIGURAR" per configurar-ne el seu ús.

 

BLOG

 

De passeig per la Provença, més enllà del paisatge.

 

La setmana passada vaig passar uns dies a la Provença i com és habitual, m'he fixat en l'oferta dels productes frescos als mercats i les botigues. En aquest cas, com que França posa tant d'èmfasis en els productes nacionals i els seus pagesos porten una lluita molta llarga, m'he interessat especialment pels productes d'origen espanyol en aquesta època de l'any.

 
20/03/2023
 

Els Principis de l’Agricultura Ecològica

 

Aquests principis que es van desenvolupar per part d’IFOAM i constitueixen un dels pilars de l'agricultura ecològica a partir dels quals creix i es transforma. Assenyalen la contribució que l'agricultura ecològica pot fer al planeta. Es basa en uns principis ètics interconnectats per inspirar el moviment ecològic en la seva plena diversitat per conduir i guiar posicions, programes i estàndards.

 
04/03/2023
 

Biofach 2023 – Nova cita a Nuremberg

 

Tornar a la normalitat després del covid és lent i es podia observar també en la feria internacional de referència del sector ecològic. No obstant això, les dades no deixen de ser encoratjadores: 2.765 expositors i 36.000 visitants d’un total de 135 països.

 
17/02/2023
 

Cultivando Sistemas Alimentarios Locales de Base Agroecológica

 

Del 19 al 21 de enero se ha celebrado el IX Congreso Internacional de Agroecología en Sevilla con una participación presencial y online destacada. Durante tres días se han presentado y debatido múltiples propuestas para la transformación agroecológica del sistema alimentario. La creación de Ecoterritorios es una de ellas

 
21/01/2023
 

Baixada de l’IVA de determinats aliments bàsics

 

Amb el Reial Decret Llei publicat aquesta setmana, entrarà en vigor una baixada temporal de l’IVA de determinats aliments bàsics. Pel que fa al sector agrari també s’estableix un ajut directe per compensar l’augment del cost dels fertilitzants. Entrem en els detalls i la lletra petita!

 
29/12/2022
 

El estado actual del expectante Reglamento de Sistemas Alimentarios Sostenibles

 

Esta mañana, la coalición “Por Otra PAC” ha organizado un webinar para ponernos al día del estado actual del futuro reglamento de Sistemas Alimentarios Sostenible de la Unión Europea, contando con representación del MAPA y la “Coalición europea de políticas alimentarias”.

 
14/12/2022
 

Dia Mundial del Sòl 2022

 

Canvi climàtic, col·lapse de la biodiversitat i crisi energètica! El 5 de desembre és el Dia Mundial del Sòl i la plataforma Atmosterra reivindica el paper crucial d’aquest recurs natural.

 
05/12/2022
 

"Devolver el casco"

 

Es el título de un artículo mío del número actual de la revista Ae que ha salido en medio de una nueva propuesta normativa europea sobre la misma temática. Y eso justo antes de la inminente entrada en vigor de la “Ley 7/2022 de residuos y suelos contaminados para una economía circular”…

 
30/11/2022
 

Ja han passat cinc anys!

 

El novembre del 2017 es va celebrar l’Organic World Congress d’IFOAM a Delhi. Com que va ser un esdeveniment molt intens i enriquidor, i no vaig deixar passar l’ocasió per fer una mica de turisme, ara n’he preparat un petit resum.

 
22/11/2022
 

Els reptes per a la sostenibilitat de l

 

Amb aquest lema de la Jornada d’Economistes d’enguany s’han presentat i debatut els desafiaments tenint en compte les dimensions socials i mediambientals. Com era d’esperar, un dels punts més destacats han estat tot tema relacionat amb l’energia i el clima.

 
14/11/2022
 

Jornada i publicació ALIMENTEM BARCELONA

 

Avui s’ha celebrat a Can Comas del Parc Agrari del Baix Llobregat la 1a jornada per impulsar estratègies alimentàries locals en la que s’ha presentat una guia pràctica basada en una estratègia alimentària de cinc fases per avançar cap a un sistema alimentari que sigui més sostenible a tots els nivells.

 
10/11/2022
 

Gastronomic Forum Barcelona 2022

 

Una altra cita de fires del sector agroalimentari. En aquest cas, més dedicat a la restauració i l’alta cuina. Analitzem el grau de sostenibilitat en aquest entorn, ja que és un dels lemes d’aquesta edició.

 
08/11/2022
 

 

ALIMENTING


Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.

 

CONTACTE


Info@alimenting.cat
+34 613 237 398

 
 

Pàgines     123

 
 
@ ALIMENTING 2022 · Avís legal · Política de privacitat · Cookies