Aquest web utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre web i per recollir dades estadístiques.

Premi "ACCEPTAR" per autoritzar-les o "CONFIGURAR" per configurar-ne el seu ús.

 

BLOG

 

Masia i Territori

 

Aquesta setmana s’ha celebrat el 3er Congrés del Món de la Masia sota el lema “La complexitat dels nous reptes. L’oportunitat dels nous sistemes”. Amb els companys del grup de recerca DRUAB hi hem presentat la comunicació “Diversificació productiva i despoblament en les comarques rurals a Catalunya”.

 
16/03/2024
 

Aliança Fulla Verda per a la defensa del sector ecològic

 

Al llarg de l’any 2023 s’ha articulat una aliança entre diferents entitats del sector ecològic català amb la particularitat d’integrar totes les baules de la cadena de valor. L’objectiu primordial consisteix a actuar de lobby del sector, tenint en compte diferents dificultats a les quals s’ha d’afrontar la producció agrària ecològica actualment.

 
30/01/2024
 

Agrodebat - L’agricultura ecològica davant de nous reptes

 

Aquesta setmana he tingut l'oportunitat de parlar d'Agricultura Ecològica a la seu del Col·legi d'Economistes en el marc del cicle dels Agrodebats organitzats per la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes.

 
16/12/2023
 

El desarrollo de políticas alimentarias, una oportunidad clave para los territorios

 

Esta semana, del 16 al 18 de noviembre, ha tenido lugar el encuentro anual de la Red de Municipios por la Agroecología en Aínsa-Sobrarbe para tratar la importancia de las alimentarias en las políticas locales

 
23/11/2023
 

Setmana Bio 2023

 

De nou tenim la Setmana Bio aquí amb moltes activitats de tota mena, repartides pel territori i no ha estat fàcil fer-ne una tria. Jo he optat enguany per la jornada tècnica “Crèdits de carboni i pagesia”, la jornada “La producció de fruita per autoconsum a muntanya” i després vaig aprofitar per anar de passeig per l’Ecoviure.

 
21/10/2023
 

European Organic Congress 2023

 

Esta semana se ha celebrado la edición 17 del Congreso Europeo de Agricultura Ecológica (EOC) de IFOAM, convirtiendo Córdoba en el punto de encuentro de los actores del sector ecológico español y europeo. Tratándose de un evento con trasfondo bastante político, el lugar se escogió de acuerdo con la presidencia española del Consejo de la Unión Europea durante este semestre.

 
28/09/2023
 

El sector ecològic ha de liderar la transició agrària

 

En el número 92 de la revista de la producció ecològica i l’agroecologia “Agrocultura” ha sortit un article meu sobre la situació actual del sector ecològic des del punt de vista de normativa, polítiques i acceptació per part del consumidor.

 
11/08/2023
 

SEKEM - Agricultura al desert i molt més

 

El juliol del 2014 vaig tenir l’oportunitat de visitar SEKEM (Egipte) en el marc d’un projecte internacional sobre protecció de cultius. Va ser una experiència magnífica per comprovar la viabilitat d’una visió per part del seu fundador Dr. Ibrahim Abouleish.

 
22/07/2023
 

La quota de consum dels aliments ecològics creix lleugerament l’any 2022

 

Segons les dades publicades pel MAPA, si bé l’any 2022 s’observa una disminució tant en volum com en valor, la quota del consum d’aliments ecològics de les llars continua sent del 3,4% i creix lleugerament en volum arribant a un 2,38%. En el context actual és una bona mostra de la resiliència d’aquest sector.

 
30/06/2023
 

R que R con la Agroecología

 

Bajo este lema tan tentador se han celebrado las trigésimas Jornadas Técnicas de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y de Agroecología esta semana en Málaga. El programa de tres días ha sido punto de encuentro y de debate sobre la producción agroecológica.

 
13/05/2023
 

Estadístiques de la Producció Agrària Ecològica

 

Avui s’han presentat les dades estadístiques 2022 de la PAE de Catalunya destacant que se supera la barrera dels 5.000 operadors en règim de producció ecològica i que més de la meitat de la vinya ja és ecològica. Aprofito per fer un repàs de les estadístiques disponibles del sector ecològic.

 
21/04/2023
 

Els aliments fermentats. Ecològics, naturalment!

 

Aquests dies ha sortit el número 50 de la revista Ae, que inclou un article meu sobre els aliments fermentats i les particularitats en el seu procés d’elaboració. El fet més destacat és que ens trobem davant de productes vius que requereixen un tractament especial.

 
04/04/2023
 

 

ALIMENTING


Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.

 

CONTACTE


Info@alimenting.cat
+34 613 237 398

 
 

Pàgines     123

 
 
@ ALIMENTING 2022 · Avís legal · Política de privacitat · Cookies