Aquest web utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre web i per recollir dades estadístiques.

Premi "ACCEPTAR" per autoritzar-les o "CONFIGURAR" per configurar-ne el seu ús.

 

Agricultura Ecològica

 

Agrodebat - L’agricultura ecològica davant de nous reptes

 

Aquesta setmana he tingut l'oportunitat de parlar d'Agricultura Ecològica a la seu del Col·legi d'Economistes en el marc del cicle dels Agrodebats organitzats per la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes.

 
16/12/2023
 

El desarrollo de políticas alimentarias, una oportunidad clave para los territorios

 

Esta semana, del 16 al 18 de noviembre, ha tenido lugar el encuentro anual de la Red de Municipios por la Agroecología en Aínsa-Sobrarbe para tratar la importancia de las alimentarias en las políticas locales

 
23/11/2023
 

Setmana Bio 2023

 

De nou tenim la Setmana Bio aquí amb moltes activitats de tota mena, repartides pel territori i no ha estat fàcil fer-ne una tria. Jo he optat enguany per la jornada tècnica “Crèdits de carboni i pagesia”, la jornada “La producció de fruita per autoconsum a muntanya” i després vaig aprofitar per anar de passeig per l’Ecoviure.

 
21/10/2023
 

European Organic Congress 2023

 

Esta semana se ha celebrado la edición 17 del Congreso Europeo de Agricultura Ecológica (EOC) de IFOAM, convirtiendo Córdoba en el punto de encuentro de los actores del sector ecológico español y europeo. Tratándose de un evento con trasfondo bastante político, el lugar se escogió de acuerdo con la presidencia española del Consejo de la Unión Europea durante este semestre.

 
28/09/2023
 

El sector ecològic ha de liderar la transició agrària

 

En el número 92 de la revista de la producció ecològica i l’agroecologia “Agrocultura” ha sortit un article meu sobre la situació actual del sector ecològic des del punt de vista de normativa, polítiques i acceptació per part del consumidor.

 
11/08/2023
 

SEKEM - Agricultura al desert i molt més

 

El juliol del 2014 vaig tenir l’oportunitat de visitar SEKEM (Egipte) en el marc d’un projecte internacional sobre protecció de cultius. Va ser una experiència magnífica per comprovar la viabilitat d’una visió per part del seu fundador Dr. Ibrahim Abouleish.

 
22/07/2023
 

La quota de consum dels aliments ecològics creix lleugerament l’any 2022

 

Segons les dades publicades pel MAPA, si bé l’any 2022 s’observa una disminució tant en volum com en valor, la quota del consum d’aliments ecològics de les llars continua sent del 3,4% i creix lleugerament en volum arribant a un 2,38%. En el context actual és una bona mostra de la resiliència d’aquest sector.

 
30/06/2023
 

R que R con la Agroecología

 

Bajo este lema tan tentador se han celebrado las trigésimas Jornadas Técnicas de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y de Agroecología esta semana en Málaga. El programa de tres días ha sido punto de encuentro y de debate sobre la producción agroecológica.

 
13/05/2023
 

Estadístiques de la Producció Agrària Ecològica

 

Avui s’han presentat les dades estadístiques 2022 de la PAE de Catalunya destacant que se supera la barrera dels 5.000 operadors en règim de producció ecològica i que més de la meitat de la vinya ja és ecològica. Aprofito per fer un repàs de les estadístiques disponibles del sector ecològic.

 
21/04/2023
 

De passeig per la Provença, més enllà del paisatge.

 

La setmana passada vaig passar uns dies a la Provença i com és habitual, m'he fixat en l'oferta dels productes frescos als mercats i les botigues. En aquest cas, com que França posa tant d'èmfasis en els productes nacionals i els seus pagesos porten una lluita molta llarga, m'he interessat especialment pels productes d'origen espanyol en aquesta època de l'any.

 
20/03/2023
 

Els aliments fermentats. Ecològics, naturalment!

 

Aquests dies ha sortit el número 50 de la revista Ae, que inclou un article meu sobre els aliments fermentats i les particularitats en el seu procés d’elaboració. El fet més destacat és que ens trobem davant de productes vius que requereixen un tractament especial.

 
04/04/2023
 

Biofach 2023 – Nova cita a Nuremberg

 

Tornar a la normalitat després del covid és lent i es podia observar també en la feria internacional de referència del sector ecològic. No obstant això, les dades no deixen de ser encoratjadores: 2.765 expositors i 36.000 visitants d’un total de 135 països.

 
17/02/2023
 

Cultivando Sistemas Alimentarios Locales de Base Agroecológica

 

Del 19 al 21 de enero se ha celebrado el IX Congreso Internacional de Agroecología en Sevilla con una participación presencial y online destacada. Durante tres días se han presentado y debatido múltiples propuestas para la transformación agroecológica del sistema alimentario. La creación de Ecoterritorios es una de ellas

 
21/01/2023
 

El estado actual del expectante Reglamento de Sistemas Alimentarios Sostenibles

 

Esta mañana, la coalición “Por Otra PAC” ha organizado un webinar para ponernos al día del estado actual del futuro reglamento de Sistemas Alimentarios Sostenible de la Unión Europea, contando con representación del MAPA y la “Coalición europea de políticas alimentarias”.

 
14/12/2022
 

Els Principis de l’Agricultura Ecològica

 

Aquests principis que es van desenvolupar per part d’IFOAM i constitueixen un dels pilars de l'agricultura ecològica a partir dels quals creix i es transforma. Assenyalen la contribució que l'agricultura ecològica pot fer al planeta. Es basa en uns principis ètics interconnectats per inspirar el moviment ecològic en la seva plena diversitat per conduir i guiar posicions, programes i estàndards.

 
04/03/2023
 

Dia Mundial del Sòl 2022

 

Canvi climàtic, col·lapse de la biodiversitat i crisi energètica! El 5 de desembre és el Dia Mundial del Sòl i la plataforma Atmosterra reivindica el paper crucial d’aquest recurs natural.

 
05/12/2022
 

Ja han passat cinc anys!

 

El novembre del 2017 es va celebrar l’Organic World Congress d’IFOAM a Delhi. Com que va ser un esdeveniment molt intens i enriquidor, i no vaig deixar passar l’ocasió per fer una mica de turisme, ara n’he preparat un petit resum.

 
22/11/2022
 

Biocultura Madrid 2022

 

¡Vuelve también la Biocultura Madrid en presencial! Y con razón, para fomentar la alimentación ecológica a través de una feria multisectorial de productos ecológicos y consumo responsable con una multitud de actividades de todo tipo, jornada para profesionales, espacio para reivindicar la ecojusticia. SEAE ofrece también diferentes actividades, entre ellas un taller sobre la metodología de Ecoterritorios.

 
03/11/2022
 

Setmana Bio 2022

 

Ja fa 10 anys que s’organitza la Setmana Bio i us faig un resum de les activitats en les que he participat aquest 2022: m’he passejat per Ecoviure, he participat en la jornada tècnica “La sobirania alimentària com a resposta a la crisi energètica” i també m’he endinsat en la Tracció animal moderna de la mà d'en Bernat Torras, president de l'ACTA.

 
18/10/2022
 

Trobada anual de la Red de Municipios por la Agroecología

 

Del 6 al 8 d'octubre va tenir lloc la trobada i assemblea anual de la Red al Planetari del Grau de Castelló. A dos dies de jornades intenses sota el lema “Canviar la nostra alimentació per millorar el lloc en què vivim” va seguir una visita a llocs d'interès al municipi de Castelló.

 
17/10/2022
 

El Consum dels aliments ecològics

 

Les dades de consum de productes ecològics constitueixen una de les preocupacions més grans del sector. Fa només dos anys que per part del Ministeri d’Agricultura es publiquen xifres procedents del Panel de consum que funciona des de l'any 1987 a través d'enquestes. Tot i així, queden molts dubtes tenint en compte els canals de compra alternatius, l'efecte de la pandèmia, i ara l'efecte de la inflació.

 
16/10/2022
 

Dia Europeu d’Agricultura Ecològica

 

Aquest any, per primera vegada amb el lliurament dels premis ecològics de la Unió Europea celebrada en un acte molt vistós a Brussel·les i transmissió en directe online.

 
23/09/2022
 

Productes d

 

Al juny vaig anar de turisme a Copenhaguen i, com que el cervell sempre està pendent dels  mercats alimentaris i culinaris locals, he trobat coses interessants: síndria eco en una oferta poc habitual, préssec pla a bon preu, tomàquets, i una altra sorpresa...

 
07/09/2022
 

Benvinguda al blog sobre temes d

 

Des d’Alimenting voldriem compartir en aquest blog idees i novetats sobre els sistemes agroalimentaris sostenibles com per exemple temes d'Actualitat, Agricultura, Agroecologia, Bon menjar, Viatges, Estadístiques, Polítiques, Visites de camp, Fires i Jornades... i tot el que pugui sortir sobre la marxa!!!

 
01/09/2022
 

 

ALIMENTING


Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.

 

CONTACTE


Info@alimenting.cat
+34 613 237 398

 
 
 
@ ALIMENTING 2022 · Avís legal · Política de privacitat · Cookies