Aquest web utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre web i per recollir dades estadístiques.

Premi "ACCEPTAR" per autoritzar-les o "CONFIGURAR" per configurar-ne el seu ús.

 

Economia

 

Agrodebat - L’agricultura ecològica davant de nous reptes

 

Aquesta setmana he tingut l'oportunitat de parlar d'Agricultura Ecològica a la seu del Col·legi d'Economistes en el marc del cicle dels Agrodebats organitzats per la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes.

 
16/12/2023
 

El desarrollo de políticas alimentarias, una oportunidad clave para los territorios

 

Esta semana, del 16 al 18 de noviembre, ha tenido lugar el encuentro anual de la Red de Municipios por la Agroecología en Aínsa-Sobrarbe para tratar la importancia de las alimentarias en las políticas locales

 
23/11/2023
 

Setmana Bio 2023

 

De nou tenim la Setmana Bio aquí amb moltes activitats de tota mena, repartides pel territori i no ha estat fàcil fer-ne una tria. Jo he optat enguany per la jornada tècnica “Crèdits de carboni i pagesia”, la jornada “La producció de fruita per autoconsum a muntanya” i després vaig aprofitar per anar de passeig per l’Ecoviure.

 
21/10/2023
 

La quota de consum dels aliments ecològics creix lleugerament l’any 2022

 

Segons les dades publicades pel MAPA, si bé l’any 2022 s’observa una disminució tant en volum com en valor, la quota del consum d’aliments ecològics de les llars continua sent del 3,4% i creix lleugerament en volum arribant a un 2,38%. En el context actual és una bona mostra de la resiliència d’aquest sector.

 
30/06/2023
 

R que R con la Agroecología

 

Bajo este lema tan tentador se han celebrado las trigésimas Jornadas Técnicas de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y de Agroecología esta semana en Málaga. El programa de tres días ha sido punto de encuentro y de debate sobre la producción agroecológica.

 
13/05/2023
 

Estadístiques de la Producció Agrària Ecològica

 

Avui s’han presentat les dades estadístiques 2022 de la PAE de Catalunya destacant que se supera la barrera dels 5.000 operadors en règim de producció ecològica i que més de la meitat de la vinya ja és ecològica. Aprofito per fer un repàs de les estadístiques disponibles del sector ecològic.

 
21/04/2023
 

De passeig per la Provença, més enllà del paisatge.

 

La setmana passada vaig passar uns dies a la Provença i com és habitual, m'he fixat en l'oferta dels productes frescos als mercats i les botigues. En aquest cas, com que França posa tant d'èmfasis en els productes nacionals i els seus pagesos porten una lluita molta llarga, m'he interessat especialment pels productes d'origen espanyol en aquesta època de l'any.

 
20/03/2023
 

Biofach 2023 – Nova cita a Nuremberg

 

Tornar a la normalitat després del covid és lent i es podia observar també en la feria internacional de referència del sector ecològic. No obstant això, les dades no deixen de ser encoratjadores: 2.765 expositors i 36.000 visitants d’un total de 135 països.

 
17/02/2023
 

Baixada de l’IVA de determinats aliments bàsics

 

Amb el Reial Decret Llei publicat aquesta setmana, entrarà en vigor una baixada temporal de l’IVA de determinats aliments bàsics. Pel que fa al sector agrari també s’estableix un ajut directe per compensar l’augment del cost dels fertilitzants. Entrem en els detalls i la lletra petita!

 
29/12/2022
 

"Devolver el casco"

 

Es el título de un artículo mío del número actual de la revista Ae que ha salido en medio de una nueva propuesta normativa europea sobre la misma temática. Y eso justo antes de la inminente entrada en vigor de la “Ley 7/2022 de residuos y suelos contaminados para una economía circular”…

 
30/11/2022
 

Ja han passat cinc anys!

 

El novembre del 2017 es va celebrar l’Organic World Congress d’IFOAM a Delhi. Com que va ser un esdeveniment molt intens i enriquidor, i no vaig deixar passar l’ocasió per fer una mica de turisme, ara n’he preparat un petit resum.

 
22/11/2022
 

Els reptes per a la sostenibilitat de l

 

Amb aquest lema de la Jornada d’Economistes d’enguany s’han presentat i debatut els desafiaments tenint en compte les dimensions socials i mediambientals. Com era d’esperar, un dels punts més destacats han estat tot tema relacionat amb l’energia i el clima.

 
14/11/2022
 

Jornada i publicació ALIMENTEM BARCELONA

 

Avui s’ha celebrat a Can Comas del Parc Agrari del Baix Llobregat la 1a jornada per impulsar estratègies alimentàries locals en la que s’ha presentat una guia pràctica basada en una estratègia alimentària de cinc fases per avançar cap a un sistema alimentari que sigui més sostenible a tots els nivells.

 
10/11/2022
 

Gastronomic Forum Barcelona 2022

 

Una altra cita de fires del sector agroalimentari. En aquest cas, més dedicat a la restauració i l’alta cuina. Analitzem el grau de sostenibilitat en aquest entorn, ja que és un dels lemes d’aquesta edició.

 
08/11/2022
 

Biocultura Madrid 2022

 

¡Vuelve también la Biocultura Madrid en presencial! Y con razón, para fomentar la alimentación ecológica a través de una feria multisectorial de productos ecológicos y consumo responsable con una multitud de actividades de todo tipo, jornada para profesionales, espacio para reivindicar la ecojusticia. SEAE ofrece también diferentes actividades, entre ellas un taller sobre la metodología de Ecoterritorios.

 
03/11/2022
 

Congreso Internacional en Quilmes, Argentina

 

Con los compañeros del DRUAB participamos con una comunicación en este Congreso Internacional "Universidad Territorio Ambiente" de la Universidad de Quilmes (Argentina). Presentamos nuestra investigación dentro de la temática "Economía Circular" basada en un ámbito agrario micro y relacionado con la “Masia Catalana”.

 
01/11/2022
 

Setmana Bio 2022

 

Ja fa 10 anys que s’organitza la Setmana Bio i us faig un resum de les activitats en les que he participat aquest 2022: m’he passejat per Ecoviure, he participat en la jornada tècnica “La sobirania alimentària com a resposta a la crisi energètica” i també m’he endinsat en la Tracció animal moderna de la mà d'en Bernat Torras, president de l'ACTA.

 
18/10/2022
 

Productes d

 

Al juny vaig anar de turisme a Copenhaguen i, com que el cervell sempre està pendent dels  mercats alimentaris i culinaris locals, he trobat coses interessants: síndria eco en una oferta poc habitual, préssec pla a bon preu, tomàquets, i una altra sorpresa...

 
07/09/2022
 

Benvinguda al blog sobre temes d

 

Des d’Alimenting voldriem compartir en aquest blog idees i novetats sobre els sistemes agroalimentaris sostenibles com per exemple temes d'Actualitat, Agricultura, Agroecologia, Bon menjar, Viatges, Estadístiques, Polítiques, Visites de camp, Fires i Jornades... i tot el que pugui sortir sobre la marxa!!!

 
01/09/2022
 

 

ALIMENTING


Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.

 

CONTACTE


Info@alimenting.cat
+34 613 237 398

 
 
 
@ ALIMENTING 2022 · Avís legal · Política de privacitat · Cookies