BLOG
Diversified Farms as Models Of Circular Agrifood
Aquesta setmana la revista científica Journal of Rural and Community Development (JRCD) ha publicat un article que havíem tramès amb els companys del Grup de Recerca de Desenvolupament Rural de la UAB. Es tracta d’un estudi de cas sobre com les explotacions agràries diversificades poden ser un model d’agricultura circular.
El "trilema" de la Política Agraria Común
Del 12 al 14 de junio se han celebrado las Jornadas de Economía Crítica en la Universidad de Santiago de Compostela, organizadas por la Asociación de Economía Crítica. Con los compañeros de la UAB, nos ha parecido una buena ocasión para compartir unas reflexiones sobre la Política Agraria Común (PAC).
Una cadena de valor (agro)ecológica
Desde la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y Agroecología hemos organizado este 5 de junio un seminario sobre la cadena de valor (agro)ecológica en la actual edición de la feria Organic Food Iberia en el IFEMA de Madrid.
"Producció i consum de carn avui: el gran debat"
Aquest dissabte, 18 de maig, el municipi de Gurb (Osona) ha acollit la I Jornada sobre Agroindústria a la Catalunya Central sota el lema “Producció i consum de carn avui: el gran debat”, organitzat per la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA). Un escenari perfecte per analitzar tant els reptes com les oportunitats de futur del sector.
"Producción ecológica comprometida con nuestra tierra, gente y alimentos"
Este ha sido el lema del XV Congreso Internacional de Agricultura Ecológica de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y Agroecología (SEAE) que ha tenido lugar en el Complejo Cultural San Francisco de Cáceres del 24 al 27 de abril, junto al II Congreso Extremeño de Agroecología.
Actividades, Agricultura Ecológica, Agroecología, Buena Comida, Ecología, Economía, Estadísticas, Ferias, congresos y jornadas, Políticas, Visitas de campo
Masia i Territori
Aquesta setmana s’ha celebrat el 3er Congrés del Món de la Masia sota el lema “La complexitat dels nous reptes. L’oportunitat dels nous sistemes”. Amb els companys del grup de recerca DRUAB hi hem presentat la comunicació “Diversificació productiva i despoblament en les comarques rurals a Catalunya”.
Aliança Fulla Verda per a la defensa del sector ecològic
Al llarg de l’any 2023 s’ha articulat una aliança entre diferents entitats del sector ecològic català amb la particularitat d’integrar totes les baules de la cadena de valor. L’objectiu primordial consisteix a actuar de lobby del sector, tenint en compte diferents dificultats a les quals s’ha d’afrontar la producció agrària ecològica actualment.
Agrodebat - L’agricultura ecològica davant de nous reptes
Aquesta setmana he tingut l'oportunitat de parlar d'Agricultura Ecològica a la seu del Col·legi d'Economistes en el marc del cicle dels Agrodebats organitzats per la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes.
El desarrollo de políticas alimentarias, una oportunidad clave para los territorios
Esta semana, del 16 al 18 de noviembre, ha tenido lugar el encuentro anual de la Red de Municipios por la Agroecología en Aínsa-Sobrarbe para tratar la importancia de las alimentarias en las políticas locales
Agricultura Ecológica, Agroecología, Buena Comida, Ecología, Economía, Ferias, congresos y jornadas, Políticas
Setmana Bio 2023
De nou tenim la Setmana Bio aquí amb moltes activitats de tota mena, repartides pel territori i no ha estat fàcil fer-ne una tria. Jo he optat enguany per la jornada tècnica “Crèdits de carboni i pagesia”, la jornada “La producció de fruita per autoconsum a muntanya” i després vaig aprofitar per anar de passeig per l’Ecoviure.
Agricultura Ecològica, Agroecologia, Ecologia, Economia, Fires, congressos i jornades, Polítiques, Salut i Benestar, Visites de camp
European Organic Congress 2023
Esta semana se ha celebrado la edición 17 del Congreso Europeo de Agricultura Ecológica (EOC) de IFOAM, convirtiendo Córdoba en el punto de encuentro de los actores del sector ecológico español y europeo. Tratándose de un evento con trasfondo bastante político, el lugar se escogió de acuerdo con la presidencia española del Consejo de la Unión Europea durante este semestre.
El sector ecològic ha de liderar la transició agrària
En el número 92 de la revista de la producció ecològica i l’agroecologia “Agrocultura” ha sortit un article meu sobre la situació actual del sector ecològic des del punt de vista de normativa, polítiques i acceptació per part del consumidor.
ALIMENTING
Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.
CONTACTE
Info@alimenting.cat
+34 613 237 398